Stormschade aan je hekwerk of schutting

Stormschade aan je schutting of hekwerk? Wij helpen je!

Schade Schutting

Hekwerkonline is vandaag bereikbaar via:

Wordt stormschade vergoed?

Door de klimaatverandering komt het steeds vaker voor dat we te maken hebben met storm. Officieel spreken we van storm vanaf windkracht 9. Deze windkracht kan in zeer korte tijd grote schade aanrichten. Denk aan omgevallen bomen, lekkage, dakpannen die van jouw huis afwaaien, maar ook een schutting of hekwerk die omwaait. In de meeste gevallen vergoedt de opstalverzekering de stormschade. 

Wat is stormschade?

Voor de verzekering geldt de volgende definitie van stormschade:

"Schade die wordt aangericht als er een storm waait met windkracht 7 of hoger. Deze windkracht moet gemeten zijn door het KNMI."

Melden van stormschade

Stormschade dient zo snel mogelijk gemeld te worden bij je verzekeraar. Neem contact op en informeer wat te doen. In sommige gevallen moet je noodvoorzieningen treffen, in andere gevallen moet je de schade laten liggen voor een expert. De verzekering zal je hierover informeren. Neem altijd foto’s van de schade. Noteer ook andere informatie, zoals de datum en de tijd waarop de schade ontstond. De verzekeraar zal deze informatie nodig hebben bij het bepalen van het schadebedrag en de bijbehorende vergoeding.

Vandaag nog een offerte voor de verzekering

Om over te gaan tot vergoeding wil de verzekering vaak een offerte om de schade te bepalen. Wij helpen je graag vandaag nog aan een offerte. Bekijk ons aanbod aan schuttingen en hekwerken of neem contact met ons op om direct geholpen te worden. 

Stormschade aan je schutting of hekwerk 

De schade die aan jouw schutting of hekwerk ontstaan is door een storm valt onder je opstalverzekering. Staat de schutting op de erfgrens dan is de helft van de schade voor de buurman en de helft voor jou. Dit betekent dat je 50% van de schadekosten vergoed krijgt en dat de buurman zijn eigen opstalverzekeraar moet benaderen voor de andere helft van de schade.

 

 

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining