Stem je hek af op je terrein

Het is je waarschijnlijk al tijdens het rondkijken op onze site opgevallen dat er veel verschillende en veelzijdige mogelijkheden zijn wat betreft omheining voor je eigen huis of tuin. Zelfs als echte kenner van deze scène kan het gebeuren dat je gewoon niet weet welke optie het beste is om te kiezen. Hoe je makkelijker kunt beslissen welk type hek het meest geschikt is voor je woning, laten we je in dit blog zien.

Hoeveel ruimte heb je?

Wanneer je kiest voor een geschikte omheining voor je tuin, mag je natuurlijk de werkelijke grootte van je tuin niet uit het oog verliezen. Heb je bijvoorbeeld een bijzonder grote tuin waarin je misschien zelfs verschillende zones van elkaar wilt scheiden? In dit geval moet je rekening houden met het feit dat je meer hekwerk nodig hebt om aparte ruimtes in je tuin te creëren. Als alternatief kan je natuurlijk ook een vrij klein stuk land hebben. In dit geval zal een hek meer opvallen. Denk daarom goed na over welke stijl, welk materiaal en ook welke hoogte van een hek goed past bij je tuin.

Kan je je hek in de omgeving integreren?

Een even goede mogelijkheid is de integratie van schuttingen in de directe omgeving van je tuin of je landgoed. Bevind je je in een bosrijke omgeving? Pas dan je tuin en schutting hierop aan, bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van natuurlijke elementen. Je kunt bijvoorbeeld schanskorven vullen met verschillende materialen en zo een natuurlijke keermuur in je tuin creëren.

Speel in op het juiste kleurenschema

We hebben het al gehad over de integratie met het milieu en de natuur. Dit omvat als bijkomend aspect de aanpassing aan het kleurenspectrum in de omgeving van je tuin. Natuurlijk is en blijft het een kwestie van smaak, maar een groot metalen hek in het midden van een bos zorgt meestal voor een minder harmonieus totaalbeeld dan bijvoorbeeld een houten hek. Vergeet dus niet het materiaal van je hek aan te passen aan de kleuren van de omgeving. Als alles bij elkaar past, kan er snel een harmonieus geheel ontstaan wat zorgt voor een echte feel-good sfeer.

Heb je ondersteuning nodig bij je beslissing?

Wij weten uit ervaring dat het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste en passende beslissing te nemen over de omheining van je eigen tuin. Wij helpen je dan ook graag verder en beantwoorden al je vragen over dit onderwerp. Je kan ons contactformulier gebruiken om gemakkelijk en vrijblijvend met ons in contact te komen. Onze experts weten als geen ander de juiste aanpak en zullen je helpen bij het nemen van je beslissingen.

Deel dit bericht

Hulp Nodig?