Overkapping aankleden? Een makkie met deze 4 tips!

De lente komt er weer aan! Als jij een overkapping in je tuin hebt, betekent dit waarschijnlijk dat je daar volop gebruik van wilt maken. Een overkapping is immers een gezellige buitenruimte waar je lekker van wilt genieten. We geven je graag een aantal ideeën om de aankleding van jouw overkapping klaar te maken voor de lente.

#1 – Maak gebruik van tuinmeubelen en accessoires

Het allerbelangrijkste aan je overkapping is natuurlijk dat je er lekker kan zitten. Wanneer je bezig bent met het inrichten van je overkapping zijn comfortabele tuinmeubelen, zoals een bank en stoelen, dan ook de basis. Voeg hier vervolgens wat decoratieve elementen aan toe, zoals sierkussens, een vloerkleed en verlichting. De ruimte onder je overkapping is uiteraard niet oneindig, dus het is aan te raden om eerst een voorstelling te maken voordat je de overkapping gaat aankleden. Bedenk je bijvoorbeeld goed hoeveel mensen gebruik zullen maken van de zitplaatsen.

#2 – Plaats planten en bloemen

Om het nog wat gezellig te maken, kun je bij de aankleding van je overkapping bijvoorbeeld wat potten met planten en bloemen ophangen of op de grond plaatsen. Dit geeft de ruimte een natuurlijk gevoel en het kan helpen om de overkapping meer bij de tuin te laten passen. Let overigens wel op dat je de planten niet laat verdorren. Ze staan dan misschien wel buiten, maar krijgen natuurlijk geen regenwater. Heb jij een kleine overkapping die je wilt inrichten? Kies dan voor een verticale tuin! Dit wil zeggen dat je planten of potten in een speciale plantenzak aan de muur bevestigt.

#3 – Zorg voor sfeervolle verlichting

Als je een overkapping gaat aankleden kan verlichting de sfeer van een overkapping veranderen. De kleur van het licht bepaalt voor een groot deel hoe gezellig een lamp staat. De vuistregel luidt als volgt: hoe geler, hoe warmer. Wil je helemaal voor sfeervolle verlichting gaan? Dan kun je ook kiezen voor vuur. Hierbij kunnen kaarsen, fakkels of (open) haarden een uitkomst bieden.

#4 – Voeg wanddecoratie toe

Om het bij de inrichting van de overkapping wat huiselijker te maken is het een goed idee om wanddecoratie toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een tuinposter met daarop je favoriete vakantiekiekje? Of een plankje tegen de muur, waarop je diverse accessoires kan plaatsen? Daarnaast zijn spiegels ook een goed idee om aan je wand te plaatsen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat het geheel ruimtelijker oogt.

#5 – Behoud vooral je eigen stijl

Er zijn dus verschillende ideeën waar jij gebruik van kan maken tijdens het aankleden van je overkapping. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat je kiest voor een inrichting waar jij je comfortabel bij voelt. Houd vooral je eigen stijl aan en kies voor een aankleding die past bij jouw huis en tuin. Hekwerkonline wenst je veel plezier en succes bij het aankleden van je overkapping!

Delen