Moderne tuinstijl: 5 onderdelen

Een moderne tuinstijl herken je aan de rechte strakke lijnen, eenheid, rust en functionaliteit. In een moderne tuin vind je geen poespas. Materialen die je veel terugziet zijn metaal, beton, steen, en kunststof. Zwart, wit en grijs zijn kleuren die goed passen bij deze tuinstijl. Heb je een modern interieur die je ook naar buiten toe wilt trekken of wil je je tuin een make-over geven? In deze blog delen we 5 onderdelen van een moderne tuinstijl. Laat je inspireren en lees verder!

Strakke lijnen

Strakke lijnen kunnen niet ontbreken in een moderne tuin. Deze zie je je in de vorm van onder andere paden, vijvers, plantenbakken, graszoden en meer. De strakke lijnen komen ook terug in de snoeivorm van planten en in de vorm van tuinmeubelen. De rechte belijning zorgt voor een strak en symmetrisch resultaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan strak gesnoeide hagen.

Grind of kiezels?

Grind of kiezels zijn heel geschikt voor een moderne tuin. Je kunt deze als losse sierkeien plaatsen maar ook als aankleding gebruiken van bijvoorbeeld rechthoekige plantenbakken. Grind komt in verschillende kleuren. Bij een moderne tuin past wit of zwart grind goed. Heb je donkere tegels of plantenbakken in de tuin? Ga dan voor wit grind of witte keien. Het contrast geeft een moderne uitstraling aan je tuin.

Moderne tuinverlichting

Wat heel kenmerkend is voor een moderne tuin is strak vormgegeven verlichting zoals bijvoorbeeld grondspots, wandlampen, prikspots en meer. Tuinverlichting is natuurlijk heel functioneel maar je kunt er ook verschillende elementen mee verlichten en sfeer creëren in je tuin. Zo kun je een grote boom uitlichten met buitenspots of je tuinpad verlichten met grondspots. Ook kun je je mooie schutting in de tuin verlichten door middel van wandlampen. Zo heeft elk type moderne tuinverlichting een functie. Verlichting maakt je tuin veiliger en gezelliger!

Strakke borders

Je zult niet snel graszoden in een moderne tuin zien maar vooral strakke bestrating. Denk aan vierkante tegels in antracietgrijs. Planten zie je vooral terug in hoge strakke borders. Planten die heel geschikt zijn voor bij deze tuinstijl zijn siergrassen, lavendel en bamboe. De strakke borders benadrukken de moderne lijnen in de tuin.

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën