Lichtsnoer ophangen in je tuin: 5 manieren

Wanneer je op zomeravonden heerlijk met je partner, gezin of vrienden in je tuin aan het eten of borrelen bent, kan sfeervolle verlichting niet ontbreken. Met feestverlichting kun je tot in de late uurtjes in de tuin blijven zitten. Het warme licht van de lampjes geeft een romantische en gezellige sfeer aan je tuin. Je kunt sfeerverlichting op verschillende manieren ophangen in je tuin. In deze blog delen we een aantal ideeën. Laat je inspireren en lees mee!

In een boom

Een boom in je tuin is een echte blikvanger. Met een lichtsnoer kun je je boom echt uitlichten in je tuin. Ga voor een sprookjesachtige look en kies voor een lichtsnoer met globelampen. Zet er een bistrosetje onder en je kunt er ’s avonds heerlijk een glas wijn onder drinken.

Pergola

Heb je een pergola in je tuin? Je kunt heel gemakkelijk een lichtsnoer met lampjes aan een pergola ophangen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om het lichtsnoer diagonaal op te hangen, in een zigzagpatroon of vanuit de hoeken naar het midden. Er zijn heel veel leuke manieren waarop je een lichtsnoer aan je pergola kunt ophangen. Welke manier kies jij?

Parasol

Vrijwel iedereen heeft een parasol in haar tuin. Een schaduwplekje in de tuin is wel zo fijn tijdens de warme zomerdagen. Door een lichtsnoer onder je parasol aan het frame op te hangen creëer je een echte sfeermaker in je tuin. Ideaal voor in de eethoek in je tuin.

Schutting

Heb je naast het huis een gezellig loungehoek? Hang dan je lichtsnoer op tussen twee muren. Bijvoorbeeld tussen je schutting en het huis. Zie je jezelf al zitten?

Dakrand

Tot slot kun je een lichtsnoer ook ophangen aan de dakgoot of dakrand van je huis of schuur. Je kunt ervoor kiezen het lichtsnoer losjes en nonchalant op te hangen of juist strak langs de rand te monteren. Dit oogt vaak rustiger.

Nog een tip: let erop dat het lichtsnoer geschikt voor buitengebruik is en of dat het op batterijen werkt of op een stroompunt moet worden aangesloten. Zo weet je zeker dat je lang van je tuinverlichting kunt genieten. Wil je je tuin nog verder onder handen nemen? Bekijk dan ons ruime aanbod tuinhekken en tuindecoratie. Voor elke tuinstijl hebben wij passend aanbod.

Deel dit bericht

Hulp Nodig?