3 x de lente aftrappen met: lavendel!

Ah, lavendel! Dé plant die het meest chaotische hoofd nog tot rust krijgt. Deze zonaanbidder laat zich het hele jaar door planten en is dus veilig van jouw gebrek aan groene vingers. Dus heb je een paar minuten en een bosje lavendel? Ga dan goed zitten en bereid je voor om maximaal te genieten met jouw nieuwe favoriete plant:

lavendel

1. Doe mij maar thee

Ook zo’n thee freak? Laat eens een theelepel lavendel vallen in een kopje gekookt water. Even laten trekken en daarna is het genieten geblazen. De smaak is mild tot bitter maar dat mag de pret niet drukken. Geniet ervan met je favoriete magazine in de tuin en laat die stress en spanning verdwijnen als sneeuw voor de zon. Extra tip: kleed je tuin leuk aan met één van de vele bloempotten in ons assortiment.

2. Twee suiker graag

We zien je al denken: ‘Gewoon een bosje lavendel?’ Nee, dat bedoelen we dus niet. Voortaan ben jij echt de blits op elke verjaardag met het volgende recept: Lavendelsuiker. Je leest het goed, want lavendel en suiker gaan beter samen dan menig sterrenkoppel. Let wel op: lavendelsuiker is een stuk sterker en kan de smaak van je gerecht overheersen. Strooi dus niet alsof je leven ervan afhangt, óf maak hem iets minder sterk. Mocht je de pot met lavendelsuiker na het recept toch zelf besluiten te houden, dan snappen we dat helemaal.

3. Haal een stukje Frankrijk in huis

Oui oui, want met een paar takjes lavendel in je woonkamer haal je zomaar heel snel de Franse Riviera in je huis! Droog de lavendel, hang hem op zijn kop en doe je ogen dicht. Wedden dat jij je even helemaal langs de Franse kust waant? Lavendel is, zoals je ziet een ontzettend multi inzetbare plant! Want naast deze toepassingen is deze plant makkelijk te verbouwen en kun jij op elk moment in het jaar zaaien. Je nieuwe hobby beschermen tegen bijvoorbeeld je buren (die ook deze tips hebben gelezen) doe je met ons dubbelstaafmat hekwerk!

Deel dit bericht

Gerelateerde producten
Hulp Nodig?