Je interieurstijl doortrekken naar je tuin

Wanneer je interieur en tuin een geheel zijn, creëer je rust en harmonie. Maar hoe kun je je interieurstijl doortrekken naar je tuin? We hebben hier enkele tips voor vier veel voorkomende woonstijlen.

Industriële achtertuin

Een industriële woonstijl is gebaseerd op oude fabrieksgebouwen en maakt veel gebruik van natuurlijke producten zoals hout, staal en steen. Daarnaast zijn planten ook een groot onderdeel van een industriële inrichting. Veel mensen vinden deze stijl ruw en robuust, maar deze stijl is ontzettend goed te combineren met accessoires als oudroze kussens en lichtgekleurde, zachte kleden.

In een industriële achtertuin zie je dezelfde materialen terug. Zo kun je als afrastering kiezen voor schanskorven of metalen hekwerk met klimplanten. Ook cortenstaal is een prachtige toevoeging aan een industriële achtertuin. Dit is het metaal wat oranjebruin is en voor verschillende objecten wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een kachel of een mooie grote plantenbak van cortenstaal.

Landelijke achtertuin

Een landelijke inrichting is volledig op de natuur gebaseerd en is zachter en warmer dan een industriële woonstijl. Planten en hout zijn hier belangrijke onderdelen van. Het buitenleven wordt op die manier zo veel mogelijk naar binnen gehaald, maar de ruimte blijft wel luchtig en ruimtelijk.

Een echte landelijke achtertuin is zeer groen en ruim. Je kunt hier ook een royale eethoek aan toevoegen zodat je in de zomer lekker buiten kunt dineren. Een mooie houten schutting past het beste in een landelijke achtertuin en kan worden afgewisseld met een gaaspaneel waar klimplanten op kunnen groeien om privacy te bewaren./

 

Klassieke achtertuin

Een klassiek interieur heeft wat meer detail en is gebaseerd op oudere luxe interieuren. Materialen zoals velours en satijn worden in meubelen en accessoires gebruikt. Er wordt in een klassiek interieur veel gebruik gemaakt van bruine en beige tinten. Deze worden met zilver, goud of metaal gecombineerd.

Voor een klassieke achtertuin kun denken aan een kasteelachtige tuin wat meer als park aan voelt. Je zult in een klassieke tuin niet zo snel een houten schutting tegenkomen, overweeg eerder een hek waar klimplanten over heen kunnen groeien. Leibomen kunnen schaduw bieden en in plaats van een schutting worden gebruikt. Daarnaast heeft een klassieke tuin vaak vierkante tuindelen met veel groen. Ook een plantenbak van cortenstaal zal prachtig staan in een klassieke achtertuin. Accessoires in het zitgedeelte kunnen van dezelfde materialen zijn gemaakt als de accessoires in je klassieke interieur.

Bohemien achtertuin

Een bohemien interieur is een lichte interieurstijl met klassieke elementen. Er wordt veel gebruik gemaakt van houten meubelen met een lichtbruine kleur. Daarnaast zul je veel stoffen meubelen en accessoires tegenkomen. Meestal is de bank van een lichte kleur en een zachte stof gemaakt en ligt er een zacht kleed op de grond. Ook zijn kralen en andere franjes belangrijk bij de aankleding van een bohemien interieur.

De lichtbruine kleuren van een bamboe schutting past helemaal in een bohemien achtertuin. Verder is de aankleding heel belangrijk. Een hangstoel van bamboe of touw en een ketting met lampjes maken je bohemien achtertuin extra gezellig.

Delen

Hulp Nodig?