Hoe een schutting schoonmaken?

Hoe een schutting schoonmaken?

Een schutting onderhouden is belangrijk. Een schutting kan na een tijdje verkleuren of er komt hars op de schutting. Sommige schuttingen zijn vanaf het begin al goed gebeitst waardoor ze de eerste jaren goed beschermd zijn. Er kan groene aanslag op de schuttingen komen, waardoor het belangrijk is om een goede schoonmaak beurt te houden. Hierdoor maak je je schutting weer zo goed als nieuw. Veel mensen denken dat je gewoon met de hogedrukspuit over de schutting kan gaan, zodat hij weer schoon is. Dit moet je dus niet doen. Er komen daardoor namelijk strepen op de schutting die je niet meer weg krijgt. Ook verdwijnt een beetje van de bovenlaag waardoor hij minder goed beschermd is. Maar wat moet je dan wel doen?

Hoe maak je het hout schoon?

Het beste is om het hout van de schutting te borstelen met een autowasborstel of een borstel. Hierdoor laat je de bovenlaag met rust en zal daarna de groene aanslag niet nog sneller terugkomen. Bij het schoonmaken kan je gewoon de tuinslag gebruiken, maar laat dus de hogedrukspuit even achterwege. Als je een schutting dus hebt gebeitst kan hij weer een tijd mee. Dit hoef je niet elk jaar te doen, maar mag om de 3 tot 5 jaar. Dit kan je doen met de kleur dat de schutting had toen je hem kocht. Dit beitsen kan je doen door even licht te schuren en daarna de beits aan te brengen.

De scharnieren en schroeven

Naast het schoonmaken van het hout kan je ook de scharnieren en schroeven even meenemen. Deze kunnen namelijk gaan roesten. Check dus af en toe even of ze niet erg gaan roesten, want anders kan het hout gaan rotten. Als je ziet dat ze erg zijn gaan rotten dan kan je de scharnieren en schroeven gaan vervangen.

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining