Hoe plaats ik een schutting?

Bij Hekwerkonline kun je kiezen uit verschillende soorten schuttingen; hout-beton schuttingen, hout-hout schuttingen of bijvoorbeeld bamboe schuttingen. Heb je de keuze gemaakt welke schutting het beste in jouw tuin past? Dan moet de schutting natuurlijk ook nog geplaatst worden. Hieronder lees je hoe je dit het beste kunt aan pakken!

Informeer voordat je een schutting plaatst

Er zijn een aantal regels voor het plaatsen van een schutting. Naast en achter het huis mag de schutting maximaal twee meter hoog zijn, voor het huis is de maximale hoogte één meter. Hier zijn de schuttingen natuurlijk op gemaakt, maar per gemeente kunnen deze regels echter nog verschillen. Om niet voor verrassingen te komen te staan, kun je voor de exacte regels bij jouw eigen gemeente informeren. Zorg er daarnaast voor dat je je buren ook betrekt bij het plaatsen van de schutting, zo blijven alle partijen tevreden.

Tips voor het plaatsen van de schutting

Nu je al het voorwerk hebt gedaan, is het tijd om de schutting ook daadwerkelijk te gaan plaatsen. Voor het plaatsen van de schutting is het handig om een droge dag uit te kiezen met niet al te veel wind. Zorg voor een vlakke ondergrond, op deze manier weet je zeker dat de schutting recht komt te staan. Het in elkaar zetten van de schutting kun je het beste via onderstaande stappen aanpakken;

  • 1. Maak gaten voor de schuttingpalen Begin met het maken van een gat in de grond voor de eerste schuttingpaal, met een grondboor. Vanaf deze plek weet je nu ook waar de andere palen van de schutting geplaatst moeten worden. Met een waterpas zorg je ervoor dat je de schutting helemaal recht plaatst.
  • 2. Vastzetten van de schuttingdelen Nu je de eerste paal vast hebt gezet, kun je het bevestigingsmateriaal van de schuttingdelen op de houtpalen bevestigen. Nu je dit hebt bevestigd, kun je doorgaan naar het plaatsen van de volgende paal van de schutting. Om de schutting zo recht en strak mogelijk te plaatsen, kun je het beste eerst een paal plaatsen, dan de schuttingdelen op deze paal monteren en daarna doorgaan met de volgende paal. Herhaal dit totdat je bij het plaatsen van de laatste paal van de schutting bent aangekomen.
  • 3. Weerbestendig maken van de schutting Bij houten schutting platen is het belangrijk dat deze worden afgewerkt met een beits, welke ervoor zorgt dat de schutting weerbestendig is. Je kunt zelf kiezen welke kleur je deze beits het liefst wilt hebben voor de schutting.

Schutting laten plaatsen?

Wil je de schutting liever niet zelf plaatsen? Bij Hekwerkonline bieden wij de montageservice aan, onze experts komen dan langs om de schutting bij jou thuis plaatsen. Bij het samenstellen van jouw eigen pakket kun je dit gemakkelijk aangeven. Heb je vragen over het laten plaatsen van je schutting? Neem gerust contact met onze klantenservice op, één van onze adviseurs helpt je graag verder!

 

 

Delen

Hulp Nodig?