Hoe plaats ik een hekwerk?

Je kunt kiezen uit 3 verschillende soorten hekwerk. Het sierhekwerk, dubbelstaafmat hekwerk en het enkelstaafmat hekwerk. Het is mogelijk om de palen in de grond te zetten of met voetplaat te bevestigen. In deze blog kiezen we voor dubbelstaafmat hekwerk met grondpalen. De palen zijn voorzien van een bevestigingsysteem  die voor gemonteerd zijn. Hierdoor is het eenvoudig om het hekwerk zelf te plaatsen. Het hekwerk is 200 cm breed. 

Voorbereiding

Zorg voor goed materiaal om mee te werken. Waar en hoe wil je het hekwerk plaatsen? Zitten er hoeken in de situatie? Voor de hoeken geldt dat er 2 palen haaks op elkaar gezet dienen te worden. Wanneer er een hekwerk aan een poortpaal of aan de muur bevestigd dient te worden, kan er een paal vervallen en zou je kunnen kiezen voor poort/muuraansluitingen. Wanneer er een hoogteverschil zit in de tuin moet je goed bedenken hoe je dit wilt opvangen. Dit kan op twee manieren. Het is mogelijk om het hekwerk schuin af te laten lopen of om het hekwerk op gelijke hoogte te laten lopen. Dit is afhankelijk wat je mooier vindt en hoe het verloop in de tuin is. Je zou een schets kunnen maken en hierin de hekken zetten hoe deze geplaatst gaan worden. 

Het onderhoud van een hekwerk

Het hekwerk is onderhoudsvriendelijk en op het hekwerk geven wij een garantie van 10 jaar.

Wat heb je nodig om een hekwerk te plaatsen?

- Grondboor

- Meetlint

- Waterpas

- Ijzerzaag/Slijptol

- Verstevigingsmateriaal voor de grond (snelbeton)

- Palen (altijd 60 cm langer dan het hekwerk)

- Hekwerk

- Poortaansluiting, zelfborende parker, set slotbouten (wordt meegeleverd in het complete pakket)

- Spuitbus.

Hoe kun je het hekwerk plaatsen?

Stap 1:

Bepaal de locatie van de palen die tussen de matten komen te staan. Leg voor de handigheid de palen om de breedte van de mat neer (in dit geval dus 200cm) Gebruik de grondboor en maak een gat in de grond. Plaats de paal in het gat en gebruik de rubberen hamer op de paal om hem vast te zetten. Check nadat je klaar bent met vastzetten of de paal recht staat. Dit kan snel en eenvoudig met behulp van een waterpas.
De palen komen 60 cm in de grond te staan. Zeker weten dat de palen stevig staan? Vul het gat met beton.

Stap 2:

Wanneer een hekwerk op maat gemaakt moet worden, kan dit doormiddel van een ijzerzaag of slijptol. De puntjes zouden bijgewerkt kunnen worden met een spuitbus in de gewenste RAL kleur. Dit voorkomt roestvorming. 

Stap 3:

Bevestig nu de eerste dubbelstaafmat aan de eerste paal. gebruik hiervoor de bijgeleverde slotbouten. Herhaal deze stap bij alle matten.

hoe plaats je een hekwerk

Stap 4:

Wanneer er een hekwerk aan een poortpaal of muur bevestigd dient te worden, kan er een paal vervallen en kan je met een poort/muuraansluiting, 2 zelfborende parkers en een set slotbouten het hekwerk monteren aan de muur of poortpaal. 

Heb je hulp nodig?

Het monteren van een hekwerk is erg belangrijk. Daarom bieden wij ook een montage service aan. Onze experts komen dan het hekwerk bij jou thuis plaatsen. Wens je gebruik te maken van de montage service? Dit geef je eenvoudig aan bij het samenstellen van je pakketproduct.

Indien je twijfelt, neem gerust contact met ons op via het contactformulier of ons telefoonnummer. Wij helpen je graag.

Deel dit bericht

Gerelateerde producten
 1. Dubbelstaafmat hekwerk pakket
  Dubbelstaafmat hekwerk compleet pakket

  Vanaf € 58,85

  Aan € 86,15

 2. Enkelstaafmat hekwerk pakket
  Enkelstaafmat hekwerk compleet pakket

  Vanaf € 61,85

  Aan € 89,15

 3. Sierhekwerk aurora compleet pakket zwart
  Sierhekwerk aurora compleet pakket

  Vanaf € 94,95

  Aan € 122,25

Hulp Nodig?