De beste hoogte voor je omheining

Ben je op zoek naar een nieuwe omheining, maar weet je niet zeker welke hoogte het meest geschikt is? Afhankelijk van de situatie, de omstandigheden en je eigen ideeën, zijn er verschillende opties die je kan overwegen. In deze blog zullen we kort ingaan op een aantal zaken die je in gedachten kan houden bij het nemen van je beslissing.

Welke prioriteit geef je aan privacy?

De reden voor een bijzonder hoge of zelfs langere omheining is vaak een grotere behoefte aan privacy. Als deze wens ook past bij jouw ideeën, kan het zeker een heel goed idee zijn om hoger hek te plaatsen. Zo bieden wij bij Hekwerkonline onze dubbele pikethekken aan in hoogtes tot ruim 2 meter. Als je echter de voorkeur geeft aan een meer "open" en vooral uitnodigende uitstraling, is een hogere omheining waarschijnlijk niet de juiste keuze voor je.

Welk materiaal moet de omheining hebben?

Ook het materiaal dat je in gedachten hebt voor je nieuwe omheining mag niet vergeten worden bij het beslissen over de hoogte van de omheining. Een bijzonder hoge houten omheining ziet er namelijk gewoon anders uit dan bijvoorbeeld een metalen omheining van dezelfde hoogte. Vooral als je veel nadruk legt op een natuurlijke uitstraling, moet je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een metalen hek niet zo hoog wordt en dus een te grote impact heeft op het totaalbeeld. Als je de voorkeur geeft aan een houten omheining, speelt dit aspect een minder belangrijke rol.

Wat past er goed bij je omgeving?

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, kan je een blik werpen op je directe omgeving. Als je tuin direct grenst aan die van je buurman, kan bijvoorbeeld een aanzienlijk verschil in hoogte van de schutting al snel een vreemde en ongepaste indruk maken. Misschien (en afhankelijk van je relatie met je buurman) kan je zelfs tot een wederzijds akkoord komen. Je eigen ideeën en wensen moeten echter altijd de doorslag kunnen geven.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen over de geschikte hoogte voor je nieuwe omheining? Aarzel in dat geval niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze klantenservice. Onze deskundigen geven je graag advies over je persoonlijke situatie en zoeken samen graag naar een passende oplossing. Zo weet je, voordat je bij Hekwerkonline koopt, ook precies welk product echt goed past bij je persoonlijke ideeën en wensen.

Deel dit bericht

Hulp Nodig?