6 tips voor het inrichten van een speelhuisje

Maak de tuin compleet met een mooi speelhuisje! Het is de perfecte plek voor kinderen om te spelen. Weer of geen weer! Speelhuisjes worden interessant voor kinderen vanaf dat ze een jaar of drie zijn. Ze zijn dan groot genoeg om in het huisje te spelen en hebben dan ook een fantasie ontwikkeld om van een speelhuisje de meest bijzondere ruimte te maken. Om het voor je kinderen zo leuk mogelijk te maken, geven we je een aantal tips voor de inrichting van een speelhuisje.

1 - Veiligheid voorop

Bij het inrichten van een speelhuisje staat veiligheid natuurlijk voorop. Zorg ervoor dat het speelhuisje stevig staat en een stabiele ondergrond heeft. Scherm scherpe randen en hoeken af om ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet kunnen bezeren.

2 - Voeg speelgoed toe

Voeg speelgoed toe aan het speelhuisje. Denk aan een speelkeukentje, poppen, speelgoedauto’s en blokken. Wat je kinderen ook maar leuk vinden! het zal ze helpen om hun verbeelding te stimuleren en hun spelplezier te vergroten.

3 - Maak het gezellig

Voor een gezellig en huiselijk gevoel kun je kussentjes, dekens en gordijntjes toevoegen aan het speelhuisje. Ook kun je kleine meubels in het speelhuisje plaatsen, zoals een tafel, stoelen en een bank. Met een beetje verbeelding wanen kinderen zich zo helemaal in hun ‘eigen’ huisje. Door bloembakken aan de buitenkant van het speelhuisje toe te voegen, leer je kinderen ook nog eens iets over planten en tuinieren.

4 – Verlicht het speelhuisje

Het speelhuisje kun je verlichten met lampen, lantaarns of lichtslingers. Dit zal het speelhuisje een magisch gevoel geven. Voor de kinderen zal het speelplezier hierdoor vergroot worden, zeker tijdens donkere uren. Zorg er uiteraard wel voor dat de verlichting veilig is voor kinderen.

5 – Creëer een speelplek rondom het speelhuisje

Maak een speelplek rondom het speelhuisje. Voeg bijvoorbeeld een zandbak, klimrek of trampoline toe aan de tuin. Of voeg een glijbaan of schommel toe aan het huisje! Dit zal het speelplezier nog meer vergroten en je kinderen helpen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Zorg er wel voor dat de toevoegingen veilig zijn en geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen.

6 – Verf het speelhuisje

Verf het speelhuisje in een leuke en heldere kleur om deze er leuk uit te laten zien. Je kunt ook een thema kiezen dat past bij de interesses van je kinderen. Bijvoorbeeld een speelhuisje met dierenpatronen, wanneer je kinderen van dieren houden.

Speelhuisjes bij Hekwerkonline.nl

Meer weten over de speelhuisjes van Hekwerkonline.nl? Neem contact op met onze klantenservice! Zij helpen je graag verder met al je vragen over de levering en montage van je bestelling. Ook over het onderhoud van de speelhuisjes kunnen zij je alles vertellen.

Delen