6 stylingtips Bohemian tuinstijl

Ibiza vibes in je eigen tuin, het kan! Veel planten en palmbomen, grafische prints, franjes, natuurlijke materialen en veel accessoires zijn kenmerken van een Bohemian tuin. Als je een eiland- en vakantiesfeer in je eigen tuin wilt, is dit dé tuintrend voor jou. In deze blog delen we 6 stylingtips waarmee je jouw tuin om kunt toveren tot een echte Bohemian tuin. Lees je mee?

Een witgekalkte muur

Je ziet het vaak in warme landen; witte gestucte muren. Het geeft een mooi contrast met bijvoorbeeld je groene tuinplanten en een echte Ibiza vibe. Tip: laat een prachtige klimplant tegen de witte muur groeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige blauwe regen?

Parasols met franjes

Parasols op houten voet met franjes geven een echte Boho sfeer aan je tuin. Je hebt ze in allerlei kleuren en prints. Je kunt het zo kleurrijk en bont maken als je zelf wilt. Het zijn echte sfeermakers in je tuin en ze creëren bovendien ook nog eens een gezellige schaduwplek in je tuin.

Bamboe schutting

Materialen zoals bamboe en rotan passen heel goed bij een Bohemian tuin. Met een bamboe schutting waan je je in Ibiza. Je kunt ook een prachtige overkapping maken van bamboe. De combinatie van een witte gestucte muur en een bamboe schutting geven echt die Bohemian-vibe.

Rotan en bamboe accessoires

Met tuinaccessoires kun je het grootste verschil in sfeer maken. Denk aan rotan manden aan de muur, licht houten windlichten, een lichtsnoer, buitenkleden, keramieken bloempotten, een gevlochten hangmat, macramé wanddoeken, houtsnijwerk en meer. Je mag lekker mixen matchen bij deze stijl. De natuurlijke materialen zorgen voor een gezellige en ontspannen uitstraling.

Mediterrane planten

Natuurlijk mogen planten niet ontbreken in een tuin. Palmbomen, cactussen, klimplanten, grassen en olijvenbomen zijn planten die heel goed passen bij deze tuinstijl. Zet verschillende terracotta en keramieken bij elkaar en speel met hoogtes voor een speels effect. Zet bijvoorbeeld een aantal potten op een vintage houten tafel en een paar potten ervoor op de grond.

Loungehoek

Je wilt uiteraard ook ultiem kunnen ontspannen in je tuin en kunnen genieten van de prachtige zomerdagen. Lekker barbecueën, ontbijten of borrelen, je kunt in je tuin je dag starten en afsluiten. Daarom mag een mooie rotan loungeset dan ook niet missen in je tuin. Leuke buitenkussens en schapenvachtjes erop en je kunt er heerlijk tot in de late uurtjes op chillen.

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën