5 tips om je tuin herfstklaar te maken

Het is zover het najaar staat weer voor de deur; het is tijd om je tuin herfstklaar te maken. We geven een aantal tips die je helpen jouw tuin voor te bereiden op de herfst. Zo weet je zeker dat je tuin er na de herfst nog steeds zo mooi bij ligt. Zonde anders van al je inspanningen om er een droomtuin van te maken, toch?! Lees snel verder en ga aan de slag!

Snoeien

Het is tijd om te snoeien, planten herstellen na een snoeibeurt in de kou niet zo goed. Dus doe dit nog net voor de koude dagen eraan komen. Het beste is om planten meteen na de bloeiperiode te snoeien. Het is dus slim om goed in de gaten te houden wanneer de bloeiperiode van jouw planten afgelopen is. Zodat je op tijd alle uitgebloeide delen kunt verwijderen.

Gras maaien

je gazon moet je in het voorjaar een aantal keren maaien om te voorkomen dat het gras enkel hoog staat, het gras groeit dan namelijk heel hard. In het najaar kun je je gazon het beste met rust laten. Dus zorg ervoor dat je je gazon nog een keer goed maait voor de herfst er is. Het beste kun je dit in oktober nog voor de laatste keer doen.

Vijveronderhoud

De herfst betekent ook dat de blaadjes van de bomen vallen, hoewel dit een prachtig gezicht is, is dit niet goed voor je vijver. De bladeren gaan namelijk rotten als ze in de vijver liggen. Zorg er dus voor dat je iets over je vijver spant wat de bladeren tegenhoudt, of verwijder de bladeren zo snel mogelijk uit de vijver. Ook vijverplanten zullen in de herfst hun groene bladeren verliezen. Het is dan ook verstandig om ook deze dode bladeren op tijd weg te halen en in een bladkorf te doen.

Niet winterharde planten naar binnen halen

Haal de niet winterharde planten naar binnen. Voordat je dat doet is het verstandig de planten goed schoon te maken, de dode of verwelkte bladeren te verwijderen en in het geval er sprake is van ongedierte, deze te behandelen.

Hekwerk checken op gebreken

Wanneer je je tuin herfst- en winterklaar maakt is het raadzaam ook de schuttingen goed na te lopen op mogelijke gebreken. Dan kun je daar nog op tijd iets aan doen om die te verhelpen. Wil je weten wat je kunt om je hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden? Neem dan contact met ons op, we adviseren u graag!

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën