5 planten die winterhard zijn

Het voorjaar komt eraan, maar de winter is nog niet voorbij! Het is daarom goed om te checken of je bloemen en planten winterhard zijn. Dit is namelijk niet bij alle planten het geval en het zou zonde zijn als je mooie planten kapotgaan door de kou. We hebben 5 winterharde planten voor je op een rijtje gezet!

Helleborus

De Helleborus is een van de populairste winterharde planten. De plant bloeit in allerlei verschillende kleuren en kan overal staan. Of je de Helleborus nu op een balkon zet, in een bloembak in de tuin of rechtstreeks in de grond.

Camelia

De Camelia kan ook erg goed tegen vriestemperaturen. De lentebloeier komt in wel 1000 verschillende soorten, heeft grote bloemen en felle kleuren. Met de winter hoef je bij deze plant geen rekening te houden, maar let er wel op dat de Camelia voldoende water krijgt! Zeker wanneer je de plant in een bloempot zet. Planten drogen namelijk sneller uit in een pot dan in de vaste grond.

Stipa tenuissima

Geen tuinplant maar siergras! Dit siergras is prima te onderhouden in een bloempot, maar kan ook goed in de vaste grond geplaatst worden. Het gras heeft weinig nodig en kan in vrijwel alle omstandigheden overleven. Zelfs wanneer het -20 graden Celsius zou worden, blijft dit siergras in leven. Het gras kan overigens ook goed tegen droogte, waardoor het ook ideaal is in een onderhoudsvriendelijk tuin!

Winterheide

Winterheide is een van de weinige planten die bloeit in de winter. Hier staat de winterheide dan ook om bekend. Met deze plant geef je je tuin een mooie paarse, groene of witte kleur. Door een aantal van deze kleine plantjes bij elkaar in een bloempot te plaatsen, creëer je een mooie zee van kleur. De winterheide is ook nog eens hartstikke onderhoudsvriendelijk. Je hoeft geen rekening te houden met de kou in de winter. Met zonlicht en een vochtige bodem houd jij je winterheide al tevreden!

Bergthee

De Bergthee, officieel Gaultheria procumbens, is een erg bekende winterplant. Met zijn groene bladeren en rode besjes fleurt hij de tuin leuk op. De plant bloeit in juni en de rode besjes die in augustus ontstaan blijven de hele winter zitten. De plant is enorm winterhard en wordt zo’n 15 cm hoog. Het allerleukste van de Bergthee is dat je er ook echt thee van kunt zetten!

Delen

Hulp Nodig?