5 keer inspiratie voor een tuin met een pergola

Ken je de pergola? Het is een fijne toevoeging aan elke tuin! Van kleine tuinen tot grote tuinen. Een pergola bestaan uit verticale pilaren en horizontale balken. Het kan gebruikt worden om een zithoek te creëren in de tuin of simpelweg als decoratief element in de tuin. Hekwerkonline.nl geeft je graag inspiratie voor de verschillende manieren waarop een pergola gebruikt kan worden. Zo creëer jij jouw eigen unieke tuin!

Moderne pergola

Op zoek naar een eigentijdse uitstraling in de tuin? Dan is een moderne pergola wellicht iets voor jou. De pergola heeft strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp. Het dak wordt bedekt met glas of een andere transparante afwerking om een luchtige en open sfeer te creëren. Moderne pergola’s zijn perfect om te gebruiken als eetruimte in de buitenlucht of als een overdekt terras.

Pergola met verlichting

Lekker op zomeravonden in de tuin zitten? Voeg lichtjes toe aan de pergola. Je creëert zo een hele gezellig sfeer en verlengt je tijd buiten. Je kunt kiezen voor sfeervolle lampdraden, die je om de pilaren wikkelt, of voor ingebouwde verlichting om de pergola te verlichten.

Pergola met planten

Voeg planten toe aan de pergola om nog meer kleur toe te voegen aan je tuin. Je kunt kiezen voor klimplanten zoals klimop, klimrozen of blauweregen. Niet alleen zorg je hiermee voor een mooie sfeer in de tuin, je creëert ook nog eens een schaduwrijke plek om te ontspannen op warme zomerdagen. Let wel goed op dat je de juiste klimplanten kiest die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat en dat de bloeiperiode past bij het seizoen waarin jij gebruik wilt maken van de pergola.

Pergola met dakbedekking

Om de pergola het hele jaar door te kunnen gebruiken, kun je kiezen voor een dichte dakbedekking. Dit doe je met houten planken, stalen platen of glas. Zo bescherm je de pergola tegen regen en sneeuw. Door dakbedekking maak je het ook mogelijk om bijvoorbeeld verlichting en ventilatie te installeren. Zo creëer je een fijne buitenruimte die het hele jaar gebruikt kan worden.

Pergola met privacy

Op zoek naar privacy in de tuin? Bedek de pergola met een schaduwdoek of gordijnen. Niet alleen zorgt dit voor meer privacy, maar het geeft ook een gezellige en intieme sfeer aan de buitenruimte. Perfect voor mensen die ongestoord willen ontspannen in de tuin!

Pergola bij Hekwerkonline.nl

Dankzij deze leuke ideeën ook een pergola in jouw tuin? Neem eens een kijkje op Hekwerkonline.nl. Bij ons kun je rekenen op een uitstekende service en hoogwaardige producten. En dankzij onze snelle service kun jij binnen 5 werkdagen al onder jouw pergola zitten. Ervaar het gemak van Hekwerkonline.nl nu zelf!

Delen