4 voordelen van een composieten schutting

Heb je een nieuwe schutting nodig? Dan zul je misschien als eerste aan een houten schutting hebben gedacht. Omdat dit al jaren een populaire keuze is. Maar elke hekwerk heeft zo z'n voor- en nadelen. Hoewel een houten schutting prachtig is, vraagt deze toch enig onderhoud om deze mooi te houden. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en onderhoudsvrije schutting? Dan is een composieten schutting precies wat jij zoekt. In deze blog vertellen we waarom!

Onderhoudsvrij

Zoals hierboven al gezegd: een composieten schutting is onderhoudsvrij. Je hoeft deze schutting niet in de lak te zetten of te verven. Het enige wat je zo af en toe zult moeten doen, is de schutting afnemen met een natte doek. Op een schoonmaakbeurt na, is de schutting volledig onderhoudsvrij.

Lange levensduur

Een composieten schutting is bestand tegen verschillende weersinvloeden zoals regen en kou. Het kan goed tegen vocht of regen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het rotten of scheeftrekken van planken. Hierdoor heb je heel lang plezier van een composieten schutting.

Kleurvast

De composieten schutting bestaat uit gebruikt kunststof en hout en is hierdoor een duurzame optie. Deze combinatie van materialen gaat zorgt ervoor dat de composieten schutting jaren mee gaat en dat verkleuring van de schutting tot een minimum beperkt wordt.

Milieuvriendelijk

Wat een composieten schutting zo bijzonder maakt, is dat deze zeer duurzaam is en is opgebouwd uit verschillende materiaalsoorten. Zo is de drager van de schutting gemaakt van kunststof en is er voor de “planken" een mix van gerecycled hout en kunststof gebruikt. De combinatie van materialen zorgt ervoor dat deze schutting duurzaam en milieuvriendelijk is.

Verschillende stijlen

Een composieten schutting heeft een natuurlijke uitstraling. Dit komt onder andere door het hout waarvan het gemaakt is. De schutting is erg populair in de nieuwbouw, hier zien we deze variant steeds vaker terug. De donkere kleuren van de composiet schutting passen erg goed bij een modern huis.

Meer weten over composieten schutting?

Heb je nog vragen over de tuinhekken van composiet uit ons assortiment? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je graag verder en kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Delen

Hulp Nodig?