4 tips om je tuin in de herfst opgeruimd te houden

Stormproof maken

In het najaar hebben we vaak te maken met flinke herfststormen en flinke windkracht. Het is daarom verstandig je tuin goed na te lopen. Is alles nog goed bevestigd, moet je bepaalde decoratie opruimen? Het is zo zonde als je de ochtend na een onverwachte storm je tuin bekijkt en er van alles kapot is gegaan of is beschadigd. Het is je vast weleens overkomen, een mooi windlicht dat kapot gevallen is of je triangel dat in de tuin van je buren is gewaaid. Tuindecoratie zoals bloempotten, windlichten, schilderijen en andere decoratie kun je in het najaar beter opbergen of extra goed bevestigen.

Tuinmeubels schoonmaken

Het is tijd om je tuinmeubels schoon te maken en deze op te bergen. Laat je je tuinmeubels in winter in de tuin staan? Let er dan op dat deze niet in het gras staan. Zo voorkom je dat er vocht in je houten tuinmeubels trekt. En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed de bloempotten ook schoonmaken die je niet meer gebruikt en deze opbergen in je schuur. Heb je geen opbergruimte? Zet de bloempotten dan op z'n kop. Zo voorkom je vorstschade.

Planten snoeien

Ook in het najaar zul je sommige bomen en struiken moeten snoeien. Zo zorg je ervoor dat je planten de mooie vorm behouden en creëer je meer licht in de tuin. Dit is weer gunstig voor je andere planten in de tuin. Naast het snoeien van je planten in je tuin is het ook raadzaam de eenjarige beplanting te verwijderen. Zo houd je je tuin mooi opgeruimd.

Moestuin oogsten en zaaien

In de herfstperiode is het tijd om je moestuin te oogsten en te zaaien. Veel fruitsoorten zijn in de herfst klaar om geoogst te worden. Dus haal die appels maar uit de boom!

Schuttingen controleren

Gaat jouw schutting de komende herfst stormen overleven? Of is je schutting toe aan vervanging? Veel oude schuttingen zijn niet bestand tegen de zware windstoten tijdens een storm en begeven het. Daarom is het slim om je schutting elke herfst te controleren op mogelijke schade, zo kun je deze op tijd vervangen. Bij Hekwerkonline vind je verschillende soorten hekwerken voor in elke tuin. Heb je advies nodig of wil je meer weten over ons aanbod? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Delen

Hulp Nodig?