4 tips dieren helpen overwinteren in jouw tuin

Dieren gaan in het najaar op zoek naar plekken om te overwinteren en in de koude maanden kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. In deze blog geven je een aantal tips! Lees je mee?

Vogelhuisjes

Vogels gaan op zoek naar een nieuw verblijf in de winter. Vind je het leuk vogels in je tuin te spotten? Je kunt ze helpen door vogelhuisjes in je tuin op te hangen. Het liefst in natuurlijke kleuren zoals bruin of groen. Anders trekken de huisjes teveel de aandacht van roofdieren. Elke vogel woont graag in een ander type vogelhuisje. Hang daarom verschillende soorten vogelhuisjes op zoals een nestkastje en een theepothuisje.

Insectenhuisjes

Lieveheersbeestjes zoeken in de winter ook een veilige plek om te overwinteren. Dit doen zij het liefst in een insectenhuisje, ook wel insectenhotel genoemd. Je kunt dit huisje het beste ophangen op een zonnige en droge plek. Je maakt niet alleen het lieveheersbeestje blij met het insectenhotel, maar ook de metselbij.

Egelhuisjes

Ook egels gaan in de winter op zoek naar nest- en schuilplaatsen waar ze kunnen overwinteren. Door egelhuisjes in je tuin te plaatsen help je de egels enorm. Je kunt er ook voor kiezen schuilplaatsen te creëren in je tuin. Egels verschuilen zich graag tussen hopen bladeren, takken en tussen en onder struiken. Dus als je de egels wilt helpen, kun je de bladeren in je tuin beter laten liggen.

Paddenhuisjes

Padden en vrouwelijke kikkers en salamanders zoeken in de winter ook een plek om te overwinteren. Dit doen zij het liefst naast een vijver of poel op een rustige plek. Padden houden van een vochtige plek en van tuinen met veel struiken en planten met veel schuilplekken. Met behulp van een paddenpot help je padden te schuilen in de winter.

Meer informatie over schanskorven?

Heb je nog geen mooie schutting waar je de vogelhuisjes aan kunt ophangen? Bij Hekwerkonline vind je verschillende soorten hekwerken van hoge kwaliteit. Wil je meer weten over ons aanbod? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag!

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën