3 tips voor een gezellig wintertuin

Ook in de winter kun je heerlijk genieten van je tuin. Natuurlijk zitten we in het voorjaar vaker buiten dan in het najaar. Maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Wat dacht je van een winter barbecue of gezellig een glühwein drinken op je verwarmde terras? Op een zonnige maar koude winterdag kun je prima vertoeven. Wil je weten hoe je van jouw tuin een wintertuin maakt? Lees dan verder en ontdek onze tips!

Verlichting

De dagen zijn korter en het is sneller donker in de winter. Sfeervolle verlichting kan dan ook echt niet ontbreken in jouw wintertuin. Van spots tot mooie lantaarns en een lichtsnoer. Met verlichting kun je je tuin gezellig maken en zithoekjes verlichten. Je tuin ziet er dan meteen een stuk uitnodigender uit. Je kunt een lichtsnoer op verschillende manieren ophangen in je tuin. Hier hebben wij eerder een blog over geschreven.

Warmte

Je wilt er natuurlijk wel warmpjes bijzitten, dit begint met warme kleding. Een warme jas, dikke zachte sjaal en een paar dikke sokken doen wonderen. Maar het kan buiten flink afkoelen. Daarom is een vuurkorf of een terraswarmer altijd een goed idee. Een vuurkorf geeft niet alleen warmte maar je kunt er ook nog gezellig met de kinderen boven kastanjes of marshmallow roosteren of met je vrienden en familie genieten van een knisperend haardvuur. Met een terrashaard of vuurhaard creëer je een sfeervol tafereel. Heb je een mooi terras in je tuin? Dan is een terrasverwarmer ook een goede optie, deze heb je op gas of elektriciteit. Beide hebben zo z'n voor- en nadelen. Maar geven warmte af. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Decoratie

Creëer een gezellige zitplek in je tuin uit de wind met iets van een afdakje. Dan zit je er niet alleen warm maar ook droog bij. Waarschijnlijk maak je het in de winter voor jezelf extra gezellig in huis, kaarsjes aan, kussentjes en een lekker dekentje. Maar waarom zou je dit alleen binnen doen? Gooi een paar zachte schapenvachtjes in je loungehoek, plaats prachtige tuinkaarsen op je tuintafel en steek een paar fakkels aan. Buiten zitten wordt zo nog veel gezelliger.

Meer informatie over schanskorven?

Wil je in je tuin een gezellige zithoek creëren die afgeschermd is van de wind? Bij Hekwerkonline vind je een breed assortiment hekwerken. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Van bamboe schuttingen tot en met schanskorven, er zit ongetwijfeld een geschikte optie voor jou tussen!

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën