Dubbelstaafmat hekwerk thermisch verzinkt

Dubbelstaafmatten van Nederlandse makelij. En dat tegen de beste prijzen.

1-12 van 18 artikelen

Filter
Pagina
per pagina
 1. Paal Multi 60x40x1.5mm, Lengte 1200mm, Thermisch verzinkt
  Paal Multi 60 x 40 mm
  • Verzinkt & gecoat
  • Keuze tussen aluminium kap of kunststof
  • Inclusief bevestigingsmateriaal
  • Geschikt voor afdeklijst

1-12 van 18 artikelen

Filter
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat hekwerk is een hekwerk dat geproduceerd is uit stalen draden. De stalen draden zijn voorzien van een zinklaag en de gelaste hekwerkpanelen worden vervolgens voorzien van een poedercoating. De naam dubbelstaafmat komt van de dubbele horizontale draad welke voor de stevigheid zorgt.

Is een dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig te plaatsen?

Dubbelstaafmat hekwerk is eenvoudig te plaatsen. Je kan dit type hekwerk zelf plaatsen. Het is niet zo zwaar, de systemen om de hekwerk staafmatten aan de palen te bevestigen zijn eenvoudig en er is geen speciaal gereedschap voor nodig. Wij van Hekwerkonline zeggen: gewoon proberen.

Welke soorten dubbelstaafmat hekwerk zijn er?

Dubbelstaafmat hekwerk is er in verschillende soorten. We hebben de dikke, zware en meest stevige variant: de 8/6/8 dubbelstaafmat. Daarnaast hebben we de lichtere, dunnere en handzamere variant: de 6/5/6 dubbelstaafmat. De overige eigenschappen van deze soorten dubbelstaafmatten zoals kleur en afmetingen zijn gelijk.

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat is voordeliger in vergelijk met bijvoorbeeld spijlenhekwerk. Een dubbelstaafmat kost dus in verhouding minder. Wat een dubbelstaafmat precies kost hangt af van de hoogte en de dikte. Bij Hekwerkonline heb je sowieso de beste prijs voor een dubbelstaafmat.

Wat is het verschil tussen enkelstaafmat en dubbelstaafmat hekwerk?

Er zit een verschil tussen een de enkelstaafmat en dubbelstaafmat. De enkelstaafmat heeft één horizontale metalen staaf – tegenover twee bij de dubbelstaafmat. Vandaar ook de naam van het product. Dit maakt de enkelstaafmat goedkoper en dus een veelgemaakte keuze als erfafscheiding.

Dubbelstaafmat thermisch verzinkt

Dubbelstaafmatten kenmerken zich door de robuustheid en zijn dus superstevig. Door het design heeft dubbelstaaf hekwerk een strakke en moderne uitstraling. Dit type hekwerk krijgt een sterke uitstraling door het thermisch verzinken. De uitstraling en stevigheid van thermisch verzinkte hekwerken maakt dit een veelgemaakte keuze bij bedrijfsterreinen of scholen. Echter, ook bij woonhuizen wordt deze variant veelvuldig toegepast. De zilverachtige kleur van dubbelstaafs hekwerk heeft als ander voordeel dat het hek ietsje wegvalt in het zicht. Dus wel de veiligheid maar nog altijd het (uit)zicht. Als de wens voor meer privacy er is, dan is dit ook geen probleem. Het hekwerk – of kleine delen daarvan – kunnen worden dichtgemaakt met vlechtband, ook wel privacy stroken genoemd. Wij hebben het vlechtband ook in de bijpassende zilverachtige kleur om het plaatje helemaal compleet te maken.

Wij verkopen de thermisch verzinkte in een tweetal varianten. Het dubbelstaaf hekwerk bieden wij in een zware en lichtere variant, ook wel 8/6/8 en 6/5/6 genoemd. Deze getallen geven de dikte (het aantal millimeters) van de draden van de staafmat aan. De horizontale draad heeft een dikte van 6 of 8 millimeter. De verticale draad heeft een dikte van 5 of 6 millimeter. De maaswijdte van deze twee type dubbelstaafmatten is exact gelijk, die zijn 20 x 5 centimeter. De hekwerkpanelen hebben een breedte van 250 centimeter. Ook hebben wij een tweede variant van de lichtere staafmat, die heeft een breedte van 200 centimeter. De stalen draden van de thermisch verzinkte dubbelstaafmatten zijn warmbad verzinkt. Dit geeft bescherming tegen roest in geval van beschadigingen. In geval van dit soort beschadigingen hebben wij een handige spuitbus met zinklak, om kleine oneffenheden op het hek bij te werken.

Verschillende hoogtematen thermisch verzinkt dubbelstaafmat

De thermisch verzinkte dubbelstaafmatten worden geproduceerd vanaf een hoogte van 63 centimeter. Deze staafmatten worden in bijvoorbeeld een voortuin gebruikt. De hoogste hoogtemaat is 243 centimeter. Dit hekwerk kom je onder andere tegen om een verdeelhuisje van een elektriciteitscentrale of rondom een (zwaar)beveiligde gevangenis. Alle hoogtematen liggen bij ons op voorraad. Niet alleen in de thermisch verzinkte variant, maar ook in de andere kleuren die wij aanbieden. De overige hoogtematen die wij bieden zitten tussen de twee genoemde maten in sprongen van 20 centimeter – gelijk aan de maaswijdte.

Dubbelstaafmat hekwerk monteren

Een thermisch verzinkt dubbelstaaf hekwerk monteer je uiteraard met thermisch verzinkte metalen palen. Metalen palen maken het gemonteerde hekwerk een strak geheel. Er is wat keuzemogelijkheid voor wat betreft een metalen paal bij het thermisch verzinkte hek. Zo beslaat ons assortiment een ronde paal met langlipbeugels, een rechthoekige paal met Deluxebeugels of een paal met voor gemonteerde montage blokjes. De palen gaan minimaal 60 centimeter de grond in om er voor te zorgen dat het hekwerk stevig staat. Voor extra stevigheid van de metalen tuinpalen in de grond bieden wij een aantal producten:

 • betonmortel – voor extra stevigheid
 • snelbetonmortel – voor extra stevigheid en een supersnelle droging
 • kongcrete – het alternatief voor beton
 • voetplaten – indien de paal niet in de grond gemonteerd kan worden, is dit product de aangewezen oplossing

Monteren van het hekwerk is een karwei dat zelf goed uit te voeren is. Mocht de tijd hiervoor ontbreken, dan kunnen wij altijd onze experts de klus laten klaren. Onze professionals plaatsen elke dag dubbelstaaf hekwerk en kunnen meedenken in het vinden van de beste opstelling voor het bestelde hekwerk. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op onze pagina voor montage.

Een doorgang creëren met een dubbelstaafmat poort

Een achteruitgang of een poortje in de voortuin: het hekwerk is vaak niet compleet zonder een bijpassende thermisch verzinkte dubbelstaafmat poort. Wij bieden deze tuinpoorten in twee verschillende typen: de enkele poort en de dubbele poort. De dubbelstaafmat poort matcht bij het hekwerk in kleur, hoogte en dikte van de draden. Voor elk wat wils! Het hekwerk monteer je met een poort / muur aansluiting aan de dubbelstaafmat poort. 

Vragen over thermisch verzinkt dubbelstaafmat?

Wij proberen de informatie op onze website zo duidelijk mogelijk weer te geven. Mocht je echter vragen hebben over thermisch verzinkt hekwerk of over een willekeurig ander product, neem dan contact op met onze mensen van de klantenservice. Wij staan voor je klaar om antwoord te geven op alle vragen.

Hulp Nodig?