Dubbelstaafmat hekwerk antraciet ral 7016

Dubbelstaafmatten van Nederlandse makelij. En dat tegen de beste prijzen.

12 producten

Filter
per pagina
 1. Paal Multi 60x40x1.5mm, Lengte 1200mm, RAL 7016
  Paal Multi 60 x 40 mm
  • Verzinkt & gecoat
  • Keuze tussen aluminium kap of kunststof
  • Inclusief bevestigingsmateriaal
  • Geschikt voor afdeklijst

12 producten

Filter
per pagina
Veelgestelde vragen
Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat hekwerk is een hekwerk dat geproduceerd is uit stalen draden. De stalen draden zijn voorzien van een zinklaag en de gelaste hekwerkpanelen worden vervolgens voorzien van een poedercoating. De naam dubbelstaafmat komt van de dubbele horizontale draad welke voor de stevigheid zorgt.

Is een dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig te plaatsen?

Dubbelstaafmat hekwerk is eenvoudig te plaatsen. Je kan dit type hekwerk zelf plaatsen. Het is niet zo zwaar, de systemen om de hekwerk staafmatten aan de palen te bevestigen zijn eenvoudig en er is geen speciaal gereedschap voor nodig. Wij van Hekwerkonline zeggen: gewoon proberen.

Welke soorten dubbelstaafmat hekwerk zijn er?

Dubbelstaafmat hekwerk is er in verschillende soorten. We hebben de dikke, zware en meest stevige variant: de 8/6/8 dubbelstaafmat. Daarnaast hebben we de lichtere, dunnere en handzamere variant: de 6/5/6 dubbelstaafmat. De overige eigenschappen van deze soorten dubbelstaafmatten zoals kleur en afmetingen zijn gelijk.

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat is voordeliger in vergelijk met bijvoorbeeld spijlenhekwerk. Een dubbelstaafmat kost dus in verhouding minder. Wat een dubbelstaafmat precies kost hangt af van de hoogte en de dikte. Bij Hekwerkonline heb je sowieso de beste prijs voor een dubbelstaafmat.

Wat is het verschil tussen enkelstaafmat en dubbelstaafmat hekwerk?

Er zit een verschil tussen een de enkelstaafmat en dubbelstaafmat. De enkelstaafmat heeft één horizontale metalen staaf – tegenover twee bij de dubbelstaafmat. Vandaar ook de naam van het product. Dit maakt de enkelstaafmat goedkoper en dus een veelgemaakte keuze als erfafscheiding.

Ben je toe aan een nieuwe omheining voor je tuin? Misschien is een dubbelstaafmat dan wel iets voor jou. Dit is een erg stevig hekwerk, wat bijvoorbeeld perfect is als je kinderen hebt, die de schutting graag als doel gebruiken, of als je tuin veel wind vangt. Wij bieden de dubbelstaafmatten in verschillende kleuren aan, waaronder ook antraciet, of ral 7016. Grijs ral 7016 geeft je dubbelstaafmat hekwerk een elegante look, waardoor het eigenlijk bij ieder huis past. Vooral wanneer je kozijnen ook antraciet zijn, komt de kleur mooi terug in je hekwerk.

De voordelen van een dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk heeft een andere uitstraling dan een houten hekwerk, maar met handige voordelen. Vooral wanneer je ergens achteraf woont, kan het een veilig gevoel geven om een stevige omheining om je huis te hebben. Echter wil je waarschijnlijk het mooie uitzicht niet wegnemen. In dit geval zijn dubbelstaafmatten erg geschikt. Want dankzij de maaswijdte kun je erdoorheen kijken en gaat je prachtige uitzicht niet verloren. Wil je liever meer privacy, maar vind je de uitstraling van een dubbelstaafmat hekwerk gewoon mooi? Gelukkig bestaat hiervoor een praktische oplossing. Je kunt het namelijk met behulp van vlechtband dichtmaken, zodat voorbijgangers niet steeds in je tuin kijken. De vlechtbanden of privacy stroken zijn in dezelfde kleur als het hekwerk te verkrijgen.

Verschillende mogelijkheden

De grijze dubbelstaafmatten zijn in twee varianten te koop. De eerste variant is een lichtere variant ofwel de 6/5/6. De getallen staan voor de dikte van de draden. Dit betekent dat de horizontale draad 6 millimeter dik is en de verticale 5. De tweede variant is een zwaarder hekwerk, ook wel 8/6/8. Hier is de horizontale draad dus 8 millimeter dik en de verticale 6. Bij beide uitvoeringen is de maaswijdte hetzelfde, namelijk 20 x 5 centimeter. Ieder hekwerkpaneel is 250 centimeter breed. Van het lichtere dubbelstaafmat hekwerk hebben we ook een aangepaste variant met een breedte van 200 centimeter in ons assortiment.

Om het hekwerk lang mooi te houden, hebben we de stalen draden eerst verzinkt en vervolgens ingespoten met een antraciet coating. Hierdoor zijn de draden beschermd tegen roest wanneer de coating loslaat. Door tegen het hekwerk aan te stoten kan het gebeuren dat de kleur eraf gaat. Dit is gelukkig heel eenvoudig op te lossen met onze handige spuitbus met antraciet lak.

Verschillende hoogtematen dubbelstaafmat grijs

We bieden de grijze dubbelstaafmatten aan vanaf een hoogte van 63 centimeter. Deze lage hekwerken worden bijvoorbeeld vaak in de voortuin gebruikt. Het hoogste dubbelstaafmatten hekwerk is 243 centimeter. Deze vind je onder andere om het verdeelhuisje van een elektriciteitscentrale.

Bedenk welke hoogte voor jou handig is. Heb je met buren te maken? Overweeg dan om je grijze dubbelstaafmat hekwerk op dezelfde hoogte te plaatsen. We hebben alle hoogtematen op voorraad liggen, waardoor je altijd een snelle levering kunt verwachten. Let erop dat de verschillende hoogtematen in stapjes van 20 centimeter gaan. Dit heeft met de maaswijdte van 20 cm te maken.

Een doorgang creëren met een dubbelstaafmat poort

Je hekwerk is niet compleet zonder een handige poort. Wil je liever een enkele poort of een dubbele poort? Beide soorten hebben zo hun voordelen. Dus overweeg welke variant voor jouw tuin het handigst is. Qua hoogte, dikte en kleur zijn de dubbelstaafmat poorten hetzelfde als het dubbelstaafmat hekwerk te verkrijgen. Dat betekent dat je voor eenheid kunt zorgen. Maar vind je het juist wel mooi als er wat hoogteverschil tussen de poort en het hekwerk zit, zodat de poort er meer uitspringt? Ook dit is mogelijk. Bestel de poort gewoon in de hoogte die jij wilt. Is je poort hoger dan het hekwerk? Zorg dan wel dat je hem goed vast kunt maken.

Dubbelstaafmat hekwerk monteren

Een grijs dubbelstaaf hekwerk wordt met grijze metalen palen gemonteerd. De palen zorgen voor een strakke en chique uitstraling. Hoe de paal er precies uitziet, is aan jou. Je kunt bijvoorbeeld een ronde paal met langlipbeugels, een paal met voor gemonteerde montage blokjes of een rechthoekige paal met Deluxebeugels bij ons vinden. Om ervoor te zorgen dat de palen genoeg stevigheid bieden, moeten ze minimaal 60 centimeter in de grond worden gezet. Vertrouw je er desondanks niet op dat de palen stevig blijven staan, bijvoorbeeld doordat je een relatief zachte ondergrond hebt? In dat geval moet je onze extra verstevigingsmogelijkheden eens bekijken:

 • Betonmortel – geeft extra stevigheid
 • Snelbetonmortel – geeft niet alleen extra stevigheid, maar heeft ook een supersnelle droging
 • Kongcrete – een alternatief voor beton
 • Voetplaten – als de paal niet in de grond kan worden gemonteerd, is dit product de ideale oplossing

De montage van het hekwerk kun je prima zelf doen. Heb je echter te weinig tijd, of vind je het toch wel een grote uitdaging? Onze professionals helpen graag. Zij zijn gespecialiseerd in het monteren van dubbelstaaf hekwerken en denken graag mee over de beste oplossing voor jouw hekwerk. Bekijk ook eens onze montagepagina om meer informatie te vinden.

Vragen aan ons?

Hoewel we proberen om de informatie op onze website zo duidelijk mogelijk te houden, kan het voorkomen dat iets toch niet helemaal duidelijk is. Neem dan gerust contact met ons op, zodat we je kunnen helpen om je vragen te beantwoorden. Onze medewerkers van de klantenservice staan voor je klaar.

Hulp Nodig?