Stormschade aan je hekwerk of schutting

Door de klimaatverandering komt het steeds vaker voor dat we te maken hebben met storm. Officieel spreken we van storm vanaf windkracht 9. Deze windkracht kan in zeer korte tijd grote schade aanrichten. Denk aan omgevallen bomen, lekkage, dakpannen die van jouw huis afwaaien, maar ook een schutting of hekwerk die omwaait. In de meeste gevallen vergoedt de opstalverzekering de stormschade.

Schade Schutting

Wat is stormschade?

Voor de verzekering is stormschade; schade die wordt aangericht als er een storm waait met windkracht 7 of hoger. Deze windkracht moet gemeten zijn door het KNMI.

Melden van stormschade

Stormschade dient zo snel mogelijk gemeld te worden bij je verzekeraar. Neem contact op en informeer wat te doen. In sommige gevallen moet je noodvoorzieningen treffen, in andere gevallen moet je de schade laten liggen voor een expert. De verzekering zal je hierover informeren. Neem altijd foto’s van de schade.

Stormschade aan je schutting of hekwerk 

De schade die aan jouw schutting of hekwerk ontstaan is door een storm valt onder uw opstalverzekering. Staat de schutting op de erfgrens dan is de helft van de schade voor de buurman en de helft voor jou. Dit betekent dat je 50% van de schadekosten vergoed krijgt en dat de buurman zijn eigen opstalverzekeraar moet benaderen voor de andere helft van de schade.

Vergoeding stormschade schutting of hekwerk 

Om over te gaan tot vergoeding wil de verzekering vaak een offerte om de schade te bepalen. Wij helpen je graag dezelfde dag aan een offerte. Heb je nog vragen, je kunt altijd contact met ons opnemen via de mail info@hekwerkonline.nl of via de telefoon 085-1301947.

Deel dit artikel:

Contact
info@hekwerkonline.nl Chat nu