Is een schutting geluiddempend?

Veel geluidoverlast in de tuin hebben van bijvoorbeeld je buren of een drukke weg kan vervelend zijn. Daarom is het raadzaam om hier wat mee te doen. Jij wil toch ook op een zomerse avond genieten van wat rust? Een schutting geldt als erfscheiding, maar kan ook door als geluiddemper. Echter is het wel belangrijk om dan de juiste schutting uit te kiezen, want dit geldt niet voor iedere schutting. In dit blog vertellen wij meer over de verschillende schuttingen die je kunt gebruiken om geluid te dempen.

Welke schuttingen zijn niet geschikt?

Zoals misschien verwacht zijn houten schuttingen en kunststof schuttingen niet tot nauwelijks geluiddempend. Deze schuttingen zijn namelijk vrij hard en beschikken over veel gaten en kieren, waardoor er alsnog veel geluid doorgelaten wordt. Als je toch één van deze schuttingen in je tuin hebt staan, kan je nog wat struiken en planten voor de schutting zetten, omdat een plant meer geluid absorbeert. Echter zal het niet voldoende zijn om het geluid af te laten nemen.

Wat is de beste oplossing?

Om zoveel mogelijk geluid tegen te houden is het verstandig om een schutting te maken van zware materialen en zo hoog mogelijk. Echter zijn er in Nederland wel regels voor het plaatsen van een schutting, dus je moet wel rekening houden met een maximale hoogte van de schutting. Plaats verder zo veel mogelijk planten en struiken om de tuin ook nog enigszins gezellig te houden. Het moet immers een fijne plek blijven om tijd door te brengen.

Meer weten over schuttingen?

Maar wat is nou de prijs van een geluidswerende schutting? Dit hangt natuurlijk af van het aantal meters dat je nodig hebt voor jouw tuin. Heb je dus een kleine tuin, dan zijn je kosten een stuk lager dan wanneer je een grote tuin hebt. Ben je benieuwd naar de schuttingen in ons assortiment? Neem dan eens een kijkje op onze website. Bij vragen kun je ons altijd bellen of mailen, want wij helpen je graag verder. Ook voor vragen over een geluiddempende schutting kun je bij ons terecht.

Deel dit artikel:

Contact
Stuur een WhatsApp bericht 085 - 130 19 47 info@hekwerkonline.nl Chat nu