Hoe kan ik mijn schutting mooier maken?

Een goede schutting om jouw tuin heeft veel voordelen. Het biedt veel privacy en veiligheid voor jouw kinderen of huisdieren doordat ze niet zomaar de tuin uit kunnen lopen. Veel mensen denken bij een schutting aan een tuin- of terrasafscheiding van hout, die vaak een saaie uitstraling heeft. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn.

Kies voor een natuurlijk materiaalsoort

Voor welke materiaalsoort je ook kiest, een schutting is een belangrijke blikvanger in jouw tuin. Naast al het groen en de bloemen die er in jouw tuin staan, kijk je tegen een grote schutting aan. Dit hoeft niet per definitie saai te zijn. Hier kun je namelijk jouw voordeel mee doen door de schutting één geheel te laten zijn met jouw tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klimop schutting. Kies je bijvoorbeeld voor een snelgroeiende klimop zoals een Hedera dan heb je al snel een dichtbegroeide schutting. Deze kun je plaatsen tegen een bestaande schutting of tegen een speciaal klimophek wat bestaat uit een rasterwerk waar de klimop tegenaan kan groeien. Het is wel aan te bevelen om een klimopsoort te kiezen dat geen blad verliest in de herfst. Daarnaast kun je ook kiezen voor een natuurlijke, groene schutting. Dit is een schutting die bestaat uit heidematten, rietmatten, wilgenmatten of bamboematten. Een groot voordeel hiervan is dat het een milieuvriendelijke tuinafscheiding is, want het is natuurlijk materiaal wat zichzelf afbreekt. Daarnaast wordt voor de productie van deze schutting resterend materiaal gebruikt. Er worden dus geen extra bomen of struiken voor gebruikt. Ook is het mogelijk om een groene schutting te laten begroeien met klimop planten. Je hebt dan een dubbele tuinafscheiding die extra privacy garandeert. Andere voordelen van dit type schutting is dat het veel levendiger oogt dan een houten exemplaar en weinig onderhoud vraagt.

Puur natuur

Waar je ook voor kiest: een groene schutting of een klimop schutting: je hebt altijd een schutting die niet opvalt doordat hij voor honderd procent samenhangt met de planten in jouw tuin. Mooier kun je het niet hebben toch?

Deel dit artikel:

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining